Werkwijze

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

We starten met een kennismakingsgesprek. Onder het genot van een kop thee of een glas water maken we kennis en bekijken we samen hoe en of we verder gaan.

Het kennismakingsgesprek is vooral aftastend bedoeld en duurt maximaal 30 minuten. Hieraan zitten geen kosten verbonden. Als je een goed gevoel overhoudt aan het kennismakingsgesprek kun je besluiten om aansluitend (als daar mogelijkheid toe is) verder te gaan met het intakegesprek of hier een nieuwe afspraak voor te maken.

 

Intakegesprek

Als je hebt besloten om verder te gaan, starten we met een intakegesprek. Als basis maak ik gebruik van een intakeformulier. Ook bekijken we in het intakegesprek wat jij nodig hebt en stellen we vast wat je wilt bereiken.

Het intakegesprek duurt 1 tot 1,5 uur.

 

Sessie

Na het intakegesprek volgen de sessies. In een sessie zullen we per keer bekijken wat jij nodig hebt en gaan hiermee aan de slag om bij het gewenste doel te komen. De eerste drie sessies gebruik ik vooral om jou als persoon te leren kennen en om zoveel mogelijk informatie te verzamelen om tot een goed en effectief behandelplan te komen.

Sessies zullen gepland worden om de twee à drie weken en duren 50 tot 120 minuten. Omdat de therapie afgesteld is op jouw persoonlijke behoefte, zal je waarschijnlijk aan 5 tot 8 sessies voldoende hebben. Dit verschilt natuurlijk per individu en persoonlijke behoefte.

 

Bovenaan in mijn prioriteiten van de sessies staat veiligheid. Ik zal dan ook alles in het werk stellen dat jij je

veilig en vertrouwd voelt in de sessies.