Nog meer in contact

 

 

Gisteren heb ik je al het belang van het (opnieuw) in contact komen met je lichaam uitgelegd. En om je te helpen met de kleine stapjes die je kan nemen, leg ik die vandaag uit.

Leg maar eens een hand op je hoofd en een hand op je borst. De hand op je hoofd leg je op de plek waar je veel aandacht voelt. De hand op je borst is de plek waar je je aandacht naar toe wilt brengen. Maak in gedachten een verbinding tussen je hand op je hoofd en je borst. Is dit gelukt, houd het dan eerst hierbij en ervaar wat er gebeurt. Oefen dit een paar keer. Voelt het hier vertrouwd? Kijk dan eens of je van je borst kan zakken naar de plek rond je middenrif, daar waar je maagkuiltje zit net onder je ribben. Dan leg je dus 1 hand op je borst en de andere hand net onder je ribben en laat de aandacht/ je gevoel zakken naar de plek onder je hand.

Zo werk je met kleine stapjes steeds verder naar beneden tot je met je aandacht naar je voeten kunt komen.

 

Ervaar je nu dat het niet lukt? Kijk dan eens welk gevoel je heel duidelijk wel kan voelen. Bijvoorbeeld vlinders in je buik. Roep dit gevoel op en ga met je aandacht volledig naar dit gevoel.

 

Binnenkort zal ik een audio toevoegen om je hierin (nog meer) te kunnen ondersteunen.