Welk compliment geef je jezelf?

 

Ga vandaag eens in de spiegel kijken naar jezelf. Ga heel objectief kijken wat je mooi vindt. We zijn nogal geneigd om naar de mindere punten te kijken. Maar vandaag ga je kijken wat jij mooi vindt aan jezelf. Dit voelt eerst wellicht wat vreemd. Persoonlijk had ik met deze opdracht heel veel moeite toen ik hem voor de eerste keer deed. Ik kon echt alleen maar de negatieve dingen zien. Maar oefening baart kunst. Het heeft mij opgeleverd dat ik veel zachter ben voor mijzelf en dat ik positiever naar mijzelf kan kijken. Dit gun ik jou ook!

Geef het dan ook niet meteen op als dit je niet lukt. Gewoon blijven doen. Op alle momenten dat je voor de spiegel staat wil ik dat je jezelf een compimentje gaat geven. Bijvoorbeeld je ziet dat je ogen stralen: zeg dan wauw! wat mooi dat je ogen stralen! Of als je echt voelt of ziet dat je er mooi uitziet, zeg dit dan ook (het liefst hardop) tegen jezelf.

Of als je je lippen mooi vindt, benoem dit dan tegen jezelf als bevestiging. En als je toch alleen bent, dik het dan nog meer aan. Niemand die het hoort en het zorgt dat je je beter voelt, omdat je lichaam hierdoor feromonen aanmaakt, ofwel gelukshormomen!

 

Succes en veel plezier!