Ontladen van stress en spanning op een natuurlijke manier

 

Ons lichaam weet zelf heel goed wat het nodig heeft om in balans te komen. Alleen zijn we dit helaas ontwend.

Met de Muscle Release Methode (MRM) breng je je lichaam weer in staat om zelf in balans te komen.

 

Disbalans

Disbalans (stress) ontstaat door invloeden die van buitenaf op je inwerken. We zijn geneigd om dezelfde weg te nemen om weer balans/ rust/ ontspanning te krijgen. We pakken de externe factoren aan.

Maar balans verkrijg je door een tegengestelde beweging te maken, van binnen naar buiten. 

Van binnen naar buiten werken is precies wat je doet met deze techniek.

Veel ontspanningstechnieken werken van buiten naar binnen. En geven daarom vaak maar verlichting voor een korte duur.

 

We hebben nogal wat momenten van stress en spanning. Zowel bewust als onbewust.

Momenten van positieve stress en spanning (focussen en alert zijn) als ook negatieve stress en spanning (hoge werkdruk, problemen, slecht slapen).

Eén ding hebben ze gemeen: wanneer dit te veel gebeurd en te langdurig, dan kan ons lichaam deze reacties die door de spanning en stress plaatsvinden in ons lichaam, niet meer verwerken en wordt het opgeslagen. Met als functie dat we er het ‘minste last’ van hebben. Maar wat op de langere termijn juist voor meer last zorgt.

 

Waar kan deze techniek bij helpen

►  Minder stress;

 Minder spanning;

►  Meer balans;

►  Meer rust in je hoofd;

►  Betere nachtrust;

►  Verbeteren van lage rugklachten;

►  Meer ontspanning;

►  Weer/meer in contact met je lichaam en je gevoel;

►  Beter gronden/aarden;

En nog veel meer! 

Kom dit zelf ervaren. Twijfel je of jouw klacht hier ook mee verholpen kan worden? Neem dan contact met mij op of mail je vraag naar info@bbcoaching-therapie.nl 

 

 

Wat houdt deze techniek in?

Ons lichaam wil maar twee dingen: overleven en het voorkomen van pijn en daar zal het ook álles aan doen om dit te bewerkstelligen.

Op het moment dat je lichaam het gevoel heeft dat het in (levens)gevaar is, en dat is al aan de orde bij een kleine stressreactie die waargenomen wordt, dan brengt je lichaam je in een staat van paraatheid. Om te kunnen gaan vechten of om te gaan vluchten.

 

Er vindt op zo’n moment letterlijk een explosie in ons lichaam plaats van hormonen en signalen om ons lichaam een megaprestatie te kunnen laten leveren/om in actie te komen, zodat je kan overleven.

Wellicht heb je wel eens een verhaal gehoord dat iemand een extreme actie heeft uitgehaald om iemand te kunnen redden, zoals een auto optillen bijvoorbeeld. Dit kan door deze explosie die plaatsvindt in ons lichaam.

Maar negen van de tien keer dat we een stressreactie hebben en ons lichaam dus eigenlijk móet bewegen, zitten we stil en komen we überhaupt niet in beweging.

 

Deze stress en spanning (maar ook emoties en trauma) die niet worden verwerkt, worden onder andere opgeslagen in onze spieren. Met name in onze extremiteiten. Want juist de extremiteiten kunnen ons helpen te ‘overleven’ door te gaan rennen of te vechten.

 

 

Wat gaan we doen: 

Ons lichaam kan zich van nature ontladen van deze ‘stress’reacties, maar dit zijn we ontwend. Door je lichaam hierin weer te trainen, zal het dit weer kunnen oppakken.

 

Tijdens een sessie gaan we eerst een spierspanning opbouwen, om vervolgens in een spierontspanning te kunnen ontladen.

Na dit een aantal keer samen te hebben gedaan, kun je dit zelf thuis blijven toepassen en daardoor beter in balans zijn en ervaren dat je meer draagkracht hebt.

 

Maak je lichaam weer in staat om in balans te komen!

 

Ik heb deze methode zelf ontwikkeld aan de hand van bestaande methodes en ervaring uit mijn praktijk.

Cliënten reageren heel goed op de MRM. Het draagt bij aan het sneller in balans komen.