Maak weer 1 geheel van je lichaam

 

 

Meerendeel van de mensen leeft voornamelijk in hun hoofd. Dat is niet zo vreemd, want dat is ons aangeleerd. Mede door goed te moeten presteren en bovenal snel. We kunnen niet anders dan ons gevoel te blokken om door te kunnen gaan. 

Dit afgesloten zijn van je lichaam zorgt er voor dat je, zonder het echt door te hebben in een burn out kan raken. Een burn out is namelijk de enige manier van je systeem om je duidelijk te maken dat je echt naar je lichaam moet gaan luisteren en moet veranderen.

Heb je (nog) niet in een burn out gezeten? Zorg dan ook dat dit je niet kan overkomen en maak van je lichaam weer 1 geheel. Wellicht ervaar je al dat het voelt alsof je met je hoofd in de wolken zit, of misschien zegt het jou meer dat je hoofd aandoet als een wattenbollenhoofd. Je vergeet dingen en je mist overzicht. Dit is een teken dat je stresslevel heel hoog zit en een overspannen of een burn out situatie op de loer ligt

Het klinkt heel makkelijk, maar dat is het niet. Vergeet niet dat je al zoveel jaren zo leeft. Dat zet je niet zo 1,2,3 om. Dit vraagt geduld en doorzettingsvermogen.

Doe dit ook stapje voor stapje. Op het moment dat je te grote stappen wil nemen, kan het zijn dat je systeem dit te overweldigend gaat vinden. En het steeds lastiger wordt om weer te zakken. Want je gaat dan echt meer voelen. Voelde je je al moe, dan is er een grote kans dat je de vermoeidheid heftiger gaat voelen en hoe makkelijk is het dan dat je dat kan verzwakken door weer in je hoofd te gaan zitten?! Maar onthoud dan dat er een grote kans is dat je systeem overbelast raakt met alle gevolgen van dien. Geef niet op en zet door. Het gaat je heel veel opleveren!

 

Morgen een vervolg hierop.