Online coaching en blended therapie

BB coaching en therapie biedt de mogelijkheid om naast de reguliere coaching en therapie, te kiezen voor coaching en therapie via de computer.

In deze tijd waarin al heel veel online gedaan kan worden, ben ik van mening dat ook een stuk coaching en therapie niet kan achterblijven.

Ik hoop dat, mede door het aanbieden van online coaching en blended therapie, de drempel om om hulp te vragen nog lager wordt. 

 

Het beste resultaat wordt naar mijn idee verkregen, wanneer je kiest voor online therapie, om dit blended te doen. Blended wil zeggen een combinatie van online via de computer en face to face bij mij in de praktijk.

Een coachingstraject kan volledig online gedaan worden, dus zonder persoonlijk contact. Een therapietraject kan alleen blended gevolgd worden.

 

Online coaching

Bij online coaching heb je alleen online contact. We hebben contact via mail, chat en online opdrachten. Dit alles gaat via een beveiligde webomgeving waarbij privacy gewaarborgd blijft. Je krijgt hiervoor een persoonlijke login.

 

Blended therapie

Bij blended therapie heb je intensief contact via de computer d.m.v. mail, chat en online opdrachten. Je krijgt een eigen inlog op een beveiligde webomgeving . Via deze omgeving hebben we online contact. De intensiteit van het online contact is afhankelijk van jouw behoefte. Dit kan zowel dagelijks zijn of een paar keer per week. Zelf ben je wel dagelijks actief met je (online) opdrachten om aan je hulpvraag te werken. Om de twee à drie weken kom je langs bij mij in de praktijk voor een reguliere sessie (face to face). Op deze momenten kan ik behandelingen toepassen die online niet mogelijk zijn. 

 

Voordelen

Online coaching en therapie biedt vele voordelen:

– Aan jezelf werken vanuit je eigen omgeving;

– Geen reiskosten en reistijd;

– Je bepaalt je eigen tempo om te werken aan je opdrachten;

– Vaker contact met de therapeut;

– Begeleiding tussentijds d.m.v. online opdrachten;

– Controle en inzicht in je eigen dossier.

 

Er wordt wel meer zelfstandigheid van je verwacht dan bij de reguliere, face to face therapie. 

 

 

Welke klachten zijn geschikt

In principe kunnen alle problemen en klachten online behandeld worden. Voorbeelden van klachten die zich heel goed lenen voor online therapie zijn;

– Somberheid;

– Niet lekker in je vel zitten;

– Overmatig piekeren;

– Burn out;

– Verwerken van een trauma of verlies;

– Faalangst;

– Negatief zelfbeeld;

– Onzekerheid.

 

Staat jouw klacht er niet bij, maar denk je dat ik wat voor je kan betekenen. Neem dan alsjeblieft contact  met mij op. Laat jezelf niet onnodig lang met een probleem zitten. 

 

Veiligheid

Ik vind veiligheid wel de grootste pre bij mijn sessies. Zowel in mijn praktijk, maar zeker online! Om deze veiligheid te kunnen waarborgen maak ik gebruik van de online omgeving van Karify.  https://www.karify.com/nl/patienten/ 

 

Heb je vragen of onduidelijkheden over de online therapie, neem gerust contact op.